Cremă de ciocolată albă cu lămâie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g ciocolată albă, 1 lămâie, 150 ml smântână, 4 albuşuri.
Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, amesteci să se răcească puţin apoi încorporezi smântâna. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în crema de ciocolată, apoi amesteci cu grijă, de sus în jos ca să nu se lase compoziţia. La final, pui treptat coaja rasă şi zeama de lămâie şi dai crema în cupe la frigider.
Le aduci la masă decorate cu ciocolată dată pe răzătoarea cu ochiuri mari şi, opţional, sos de ciocolată.
Atenţie: nu adaugi smântâna sau zeama de lămâie imediat ce ai luat ciocolata de pe foc pentru că se taie şi n-o mai poţi repara ca pe maioneză.
|