Cremă de ciocolată cu fructe
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 200 g zahăr tos, 300 ml smîntînă, 75 g unt, 3 ouă, 500 ml frişcă, 200 g ciocolată neagră, 200 g ciocolată albă, 6 smochine, 4 kiwi, 2 pliculeţe zahăr vanilinat, 2 linguri de lichior de ciocolată, sare.
Mod de preparare: Se mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata neagră topită, se omogenizează şi se ţine la cald.
Zahărul tos se caramelizează într-o oală şi se amestecă bine cu o lingură de lemn pînă cînd se topeşte şi are o culoare aurie. Zahărul nu se caramelizează mai mult, deoarece devine amar.
Se pune untul tăiat în cubuleţe, se lasă la topit, apoi se toarnă smîntîna. Se amestecă, se fierbe două minute şi se ia de pe foc.
Într-un bol, se mixează ouăle cu sarea şi se toarnă peste ingredientele din oală. Se adaugă crema de frişcă cu ciocolată, lichiorul de ciocolată şi se amestecă.
Restul de frişcă se mixează împreună cu zahărul vanilinat şi ciocolata albă topită. Două bucăţi de kiwi şi două smochine se curăţă, se taie în bucăţi şi se amestecă bine cu cele două creme.
Se toarnă alternativ cremele în cupe, se decorează cu restul de fructe tăiate în felii şi se introduc la rece.
|