http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Cremă de ciuperci
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 75 g unt, 75 g făină, 100 ml smântână, 500 ml apă, 500 ml lapte dulce, un fir de praz, 2 ardei capia, 3 căţei de usturoi, sare, piper, pâine prăjită, pastă de usturoi.

Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron. Prazul şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel.
Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Se încinge jumătate din cantitatea de unt într-o cratiţă, se adaugă ciupercile şi se călesc până când s-au înmuiat.
Se scot şi se pun într-o strecurătoare. Într-o tigaie se toarnă lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă prazul, cubuleţele de ardei şi usturoiul, apoi se lasă să se călească timp de cinci minute.
Se pune restul de unt şi făina diluată cu puţină apă ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se toarnă laptele şi apa şi se fierbe până când sosul a început să se îngroaşe.
Se adaugă ciupercile, smântâna, sarea şi piperul. Se mai fierbe două minute, se opreşte focul şi se acoperă oala cu un capac.
Se serveşte cu pâine prăjită, unsă cu pastă de usturoi.