Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 linguri cacao, 2 linguri + 100 g zahăr, 1/2 linguriţă nucşoară pisată, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 1 linguriţă amidon, 80 g ghimbir proaspăt, 50 ml suc de lămâie, 4 foi de gelatină, 1 baton vanilie, 5 gălbenuşuri, 250 g frişcă, 8 tablete de ciocolată, fructe zaharisite.
Mod de preparare: Se amestecă bine cacaua cu 2 linguri zahăr, nucşoara şi laptele. Smîntîna se înfierbîntă şi se adaugă compoziţia de cacao, amestecînd cu telul. Se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă şi se amestecă pînă se leagă sosul. Se fierbe 1-2 minute, amestecînd continuu, se lasă să se răcească, timp în care se mai amestecă din cînd în cînd. Se curăţă şi se rade fin ghimbirul, apoi se dă în clocot cu restul de zahăr, sucul de lămîie şi 50 ml apă. Se fierbe siropul 5 minute pe foc mic, se răceşte şi se trece prin sită. Gelatina se înmoaie în apă rece. Miezul de vanilie se bate cu gălbenuşurile şi siropul de ghimbir 10 minute, pînă se formează o cremă omogenă. Se adaugă gelatina dizolvată pe foc mic şi se lasă 5 minute la rece. Se încorporează frişca bătută. Se umplu 4 cupe cu cremă de ghimbir, se toarnă puţin sos de ciocolată, apoi se adaugă restul de cremă. Se ţin cupele 4-5 ore la rece. Înainte de a servi, se toarnă restul de sos de ciocolată şi se ornează cu fructe zaharisite şi triunghiuri de ciocolată.
|