Cremă de iaurt cu fructe
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 ml frişcă, 1 mango, 1 banană, 1 conservă de ananas, 1 portocală, 300 g fructe de pădure, 450 ml iaurt, 2 linguri miere, lichior de cafea, un praf de scorţişoară, ciocolată albă, ciocolată neagră, ananas confiat, cireşe confiate, kiwi.
Mod de preparare: Frişca se mixează pînă cînd nu mai cade de pe braţele mixerului şi se amestecă bine cu iaurtul rece. Se introduce la rece cît timp se pregătesc fructele.
Se curăţă fructele întregi, se taie în cubuleţe şi se pasează. Se adaugă fructele de pădure şi se mixează înca o dată.
Se toarnă peste ele frişcă amestecată cu iaurt, mierea, o lingură de lichior de cafea şi praful de scorţişoară. Se amestecă totul şi se toarnă în cupe sau pahare.
Din ciocolata albă şi cea neagră se obţin fulgi cu ajutorul cuţitului de curăţat legume şi se presară peste crema de iaurt.
Ananasul confiat se taie în bucăţele şi se aşează peste ciocolată, împreună cu cireşele confiate.
Se acoperă cupele cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 25 de minute, apoi se servesc.
În cremă, se mai pot adăuga şi fructe de kiwi.
|