Crenvuşti cu maioneză
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 150 g maioneză, 4 perechi de cremvurşti, 2 linguri vin, tarhon.
Mod de preparare: Maioneza cu muştar, sare şi zeamă de lămîie, ca să fie puţin mai picantă, se subţiază cu vinul şi se aromează cu tarhonul. Crenvuştii se introduc în apă clocotită (cît să-i cuprindă) şi, fără să mai de apa în clocot, se lasă 5-6 minute numai să se înfierbînte. Se servesc imediat fierbinţi (fără apă) în vas de porţelan sau Jena, acoperiţi, ca să nu se răcească. Sosul se serveşte din sosieră. Maioneza se poate înlocui cu sos olandez, sos remulad, etc. Cremvurştii se pot servi cu muştar simplu sau cu hrean ras, proaspăt, simplu sau asezonat cu sare, oţet sau zeamă de lămîie, puţin untdelemn sau smîntînă şi o linguriţă de zahăr.
|