Creveţi cu fidea şi legume
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 pungi legume chinezeşti, 350 g fasole verde, 1 pachet fidea, 400 g creveţi decorticaţi, 2 ouă, 100 g unt, 200 ml vin alb demisec, 1 morcov, 1 ţelină, rozmarin, mărar, sare, piper, 1 lămîie, sos de soia, sos Worchester.
Mod de preparare: Fideaua se pune la fiert în apă cu sare şi puţin unt, ca să nu se lipească de oală.
Cînd este fiartă, se pune într-o strecurătoare, se trece sub un jet de apă rece şi se scurge.
Se amestecă bine cu ouăle bătute, sarea, piperul şi puţin unt. Se pune amestecul în forme de brioşe unse cu unt, se introduc în cuptor şi se coc 20-25 de minute.
Se scot din forme şi se lasă să se răcească pe un grătar. Legumele chinezeşti se prăjesc timp de zece minute într-o cratiţă cu restul de unt, sare şi piper.
Creveţii decongelaţi se fierb cu vinul alb, puţină apă, o crenguţă de rozmarin, sarea şi piperul. Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică.
Se amestecă bine cu suc de lămîie, sare şi piper. Se pun turnuleţele pe farfurie, se presară legumele rase şi se aşază crevetele scurse de vin. Se decorează cu mărar tocat şi se servesc.
Se servesc calde, cu sos de soia sau sos Worchester.
|