http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Creveţi cu tofu
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi, 500 g brânză tofu, 200 g spanac verde, 1 salată verde, 1 legătură de leurdă, 1 ou, 50 g seminţe de susan, sare, piper, seminţe de chimen, 1 lămâie, sos de soia, mărar, ulei de măsline.

Mod de preparare: Brânza tofu se scurge de zer, se taie în felii subţiri, apoi în pătrate. Se prăjeşte în ulei încins, se scoate pe un şervet absorbant şi se pune într-un castron.

Creveţii se ţin timp de 10 min. în sos de soia (o lingură), se scot cu o spumieră şi se scurg. Se condimentează, se trec prin oul bătut, apoi prin seminţele de susan. Se prăjesc în ulei încins până când capătă un aspect crocant, se scot şi se pun pe un şervet absorbant.

Spanacul, leurda şi salata verde se spală, se scurg de apă şi se toacă mărunt. Se pun într-un vas, se condimentează, se toarnă sucul de la lămâie, două linguri de ulei de măsline şi mărarul tocat.

Se presară o linguriţă de seminţe de chimen, se amestecă şi se serveşte alături de crevete şi brânza tofu călduţă.

În loc de suc de lămâie, se poate folosi oţet de mere.