Crochete de camembert
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g camembert (brînză Bucegi), 2 ouă, 50 g pesmet, 50 g sîmburi de nucă, 40 g făină, 250 ml ulei (eventual de arahide).
Mod de preparare: Scoateti coaja de pe suprafata branzei cu lama unui cutit si taiati-o in 8 bucati.
Macinati nuca si amestecati-o cu pesmetul. Spargeti ouale intr-o farfurie adanca, adaugati o lingura de ulei si bateti-le cu furculita.
Dati bucatile de camembert mai intai prin faina si pe urma prin ou si tavaliti-le apoi prin pesmet si nuca.
Incingeti uleiul ramas intr-o tigaie si prajiti crochetele pe rand (fara sa se atinga), circa 2-3 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos.
Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Serviti-le fierbinti, cu salata verde dreasa cu un sos vinegreta, pe care-l preparati amestecand o lingura de otet de vin, o lingura de mustar, 2 linguri cu ulei de nuca, 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui, sare si piper. Adaugati si cativa samburi de nuca, rasi.
Pentru crochete alegeti un camembert moale, dar care sa nu curga, si incingeti foarte bine uleiul inainte de a le praji. (Incercati-i temperatura introducand o bucatica de paine. Trebuie sa se rumeneasca imediat.)
|