Crochete de covrigei cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru crochete: 3 covrigei mai vechi (circa 250 g), 1/4 l lapte, 3 oua, 1/2 legatura patrunjel verde, 1 ceapa mica, 50 g unt, sare, piper, nucsoara rasa.
Pentru ciuperci: 500 g ciuperci albe, 1 lingura ulei, 1 ceapa mica, 75 g frisca nebatuta, 125 g smantana, 1/2 legatura codite de ceapa verde.
Mod de preparare: Crochetele: Se taie covrigeii sarati in bucatele de 1 cm. Se da laptele in clocot, se lasa putin sa se raceasca, se amesteca cu ouale batute si se toarna peste covrigei.
Patrunjelul tocat si ceapa taiata marunt se prajesc in putin unt si se incorporeaza in compozitia cu covrigei. Se sareaza, se pipereaza, se adauga nucsoara rasa si se face un sul de circa 5 cm grosime. Se inveleste sulul intr-un stergar de bucatarie, se leaga la capete cu sforicica, se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte si se fierbe - direct pe flacara sau pe baie de apa - circa 30 de minute.
Se scoate sulul din apa, se lasa sa se raceasca putin si se taie felii groase cat degetul, care se prajesc pe ambele parti in untul ramas.
Ciupercile: Se curata, se taie in patru si se prajesc in uleiul incins. Se adauga ceapa tocata si se prajeste si ea putin, dupa care se incorporeaza frisca nebatuta si smantana, se dau intr-un clocot si se condimenteaza cu sare si piper. Se pun pe un platou crochetele si ciupercile, se presara peste ele coditele de ceapa verde taiate rondele si se servesc imediat.
|