http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Crochete de peşte
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 ouă, doi căţei de usturoi, 4 felii de pâine, 500 g fileuri de peşte, o ceapă, 250 ml lapte dulce, 3 linguri de mălai, o linguriţă de seminţe de chimen, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, coriandru, oregano, o salată verde, o lămâie, pesmet.

Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se toacă mărunt. Se pun într-un castron, se acoperă cu folie de plastic alimentar şi se introduc la rece.
Ceapa şi căţeii de usturoi se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Feliile de pâine se înmoaie în lapte, apoi se storc şi se pasează cu o furculiţă.
Peste peştele din castron se pun pâinea pasată, ceapa şi usturoiul. Se presară mălaiul, chimenul pisat, sarea şi piperul după gust. Se adaugă coriandru, două ouă şi se amestecă.
Din pasta obţinută se formează crochete care se dau prin oul rămas, amestecat cu sare şi piper, apoi prin pesmet.
Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o paletă şi se pun pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante.
Se servesc calde sau reci, stropite cu suc de lămâie şi presărate cu verdeaţă tocată, alături de frunze de salată verde.
Coriandrul se poate înlocui cu oregano.