Crochete din ouă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3-4 ouă fierte tari, o lingură cu smîntînă groasă (50 ml), o linguriţă cu vîrf de pătrunjel tăiat mărunt, un vîrf de cuţit de piper, 1/2 linguriţă de sare fină, un ou crud, 100 g franzelă, 30 g unt sau untdelemn, 20 g făină, o ceapă mică.
Mod de preparare: Ouăle fierte, tăiate cît mai mărunt, se amestecă cu oul crud, franzela fără coajă, muiată bine în apă rece şi stoarsă, smîntînă, ceapa tăiata mărunt şi călită un minut în unt sau untdelemn, piperul, sarea, făina şi pătrunjelul se amestecă bine. Se ia cîte o linguriţă cu vîrf din compoziţie şi se formează crochete care, apoi, se trec bine prin făină şi se prăjesc. Se păstrează calde pe un vas cu apă fierbinte. Se servesc cu soteuri calde de legume: morcovi, spanac, cartofi, mazăre, etc., sau cu mîncare de legume fără carne sau numai cu sosuri de roşii sau măcriş, piure de spanac etc., ca fel întîi sau ca fel doi, după supă sau ciorbă.
|