http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Crostini cu ardei
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ardei (roşii, galbeni, verzi), 2 linguri oţet aromat, 6 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură busuioc (tocat).
În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline, 180 g pastă de măsline (măsline mărunţite sau date prin maşina de tocat şi amestecate cu puţin ulei şi sare).

Mod de preparare: Se coc ardeii, se bagă într-o pungă de plastic şi, după ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie mai întîi în 4 şi pe urmă fîşii. Se bate bine oţetul cu uleiul şi cu busuiocul tocat şi se amestecă cu fîşiile de ardei.
Feliile de pîine se rumenesc, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi, se ung apoi cu pasta de măsline şi deasupra se pune un strat de ardei.