Cuib de viespe cu scorţişoară
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 ml lapte, 1 lingurita sare, 45 ml apa, 3 oua, 450 g faina, 2 linguri zahar, 3/4 cub de drojdie.
Pentru umplutura: 100 g unt sau margarina topite, 100 g zahar, scortisoara macinata
Mod de preparare: Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu faina pt a nu se lipi si se face un dreptunghi din tot aluatul. Acesta poate fi intins destul de subtire, deoarece va mai dospi si in cuptor. Dreptunghiul astfel obtinut se unge cu untul (margarina) topit(a), dupa care se presara cu zaharul amestecat cu scortisoara. Se ruleaza pe lungime si se inchid bine capetele. Ruloul astfel obtinut se taie in felii de circa doua degete latime si se aseaza intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor dupa ce a mai stat circa 20 minute la dospit in tava. Atentie sa nu se arda in cuptor, deoarece se fac relativ repede in cuptor bine incalzit (200 grade C). Cand sunt gata se pot unge optional cu glazura de zahar (sau cu ou inainte de a fi puse la cuptor).
|