http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 castraveti mai mici, 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine), 300 g unt, 1/2 lamaie, cateva felii de ridiche pentru garnisit, sare, piper alb.

Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3 cm si indepartati usor miezul.
Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati putina zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
Turnati amestecul de unt si sardele intr-un cornet si umpleti cu el cuburile de castraveti, terminand la suprafata cu un decor spritat.
Asezati-le pe un platou, garnisiti-le cu feliute de ridiche si serviti-le ca aperitiv sau ca garnitura langa peste la gratar.