Cuiburi de macaroane cu somon
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 125 g macaroane lungi, sare, 20 g seminte de pin (din comert), 1 legatura de busuioc verde, 1 catel de usturoi, 30 g parmezan (sau cascaval) ras, 3 linguri apa fiarta cu Vegeta, 200 g ciuperci (champignon), 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa mica, 4 linguri de vin rosu dulce, piper proaspat macinat, 300 g somon (proaspat sau taiat felii, la pachet), 1 lamaie, grasime pentru forma, 200 g mozzarela.
Mod de preparare: Se fierb macaroanele intregi in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara grasime, apoi se piseaza in mojar. Se toaca foarte marunt frunzele de busuioc, se da parmezanul pe razatoarea mica, apoi usturoiul, si se amesteca toate cu semintele de pin si cu cele 3 linguri de apa fiarta cu Vegeta (trebuie sa obtineti un sos). Se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se prajesc in untdelemn. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt, vinul rosu, piperul si sarea. Se clatesc fileurile de somon, se usuca intr-un servet si se taie in cubulete (daca e bucata) sau fasii subtiri (daca e feliat). Se stropesc cu lamaie si, daca e nevoie, se sareaza putin. Se amesteca macaroanele cu pasta de busuioc. Se unge bine o forma de prajituri si se formeaza cuiburi din macaroane. Se umplu la mijloc cu ciupercile amestecate cu bucatelele de somon. Deasupra se pune cate o felie de mozzarela. Se da la cuptor circa 30 de minute.
|