http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Curcan cu sos de ciuperci
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg carne de curcan, 200 ml ulei, 20 g sare.
Pentru sos: 350 g ciuperci proaspete sau din conservă, 50 g pastă de tomate, 50 g unt, 25 ml coniac, 10 g piper, 10 g sare,.

Mod de preparare: Carnea se unge cu ulei şi se aşează în tavă la cuptor, cu apă şi sare circa 50 minute şi se unge cu sucul format din când în când. Preparatul se aşează pe un platou cu sos deasupra, şi se serveşte cu legume mexicane.
Sosul: Ciupercile se înăbuşă cu ulei până se înmoaie, apoi se vor pune şi celelalte ingrediente enumerate mai sus şi se continuă fierberea.
După ce au scăzut, se va pune sosul peste curcanul preparat la cuptor.