http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Curcan umplut cu castane (II)

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Doua cepe, 50 g unt, 150 g kaiser, 200 g pulpa porc tocata, 100 g slanina porc, un mar, 1 g de amestec de piper, scortisoara, nucusoara si cuisoare, 30 de castane fierte, un curcan de 4 kg golit si legat, o foie fina de slanina (pe lung nu pe lat), ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie solzi. Se taie kaiserul in cubulete. Se topeste untul intr-o cratita si se calesc ceapa si kaiserul. Se adauga pulpa de porc si slanina tocate. Se continua prajirea domoala amestecandu-se. Se curata marul si se scot semintele. Se toaca mare. Se adauga in cratita. Se adauga mirodeniile. Se scoate de pe foc si se adauga castanele taiate marunt. Se amesteca umplutura. Se umple curcanul pe la gat, tasandu-se bine. Se coase deschizatura. Se pune foaia de slanina pe pieptul curcanului si se leaga cu o ata de bucatarie. Se unge lejer curcanul cu ulei. Se pune intr-o tava mare la cuptor (170 grade C). Cam 20 de minute la fiecare jumatate kg. Se intoarce pasarea adeseori ca sa se coloreze pe toate partile. Se serveste decupata cu umplutura la mijloc.
Ca garnitura: feli de mar sotate in unt si castane intregi fierte sau un piure de telina.