Doradă cu broccoli
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 dorade mai mari, 1 kg broccoli, 500 ml vin alb demisec, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 3 cm rădăcină de ghimbir, 2 frunze de dafin, 2 lămîi, 1 linguriţă de seminţe de coriandru, mărar, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Peştii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Usturoiul se curăţă de foi, se taie în felii şi se pune lângă ceapă.
Peştii se condimentează, se umplu cu legumele tăiate, seminţele de coriandru şi ghimbirul dat pe răzătoare.
Se pun într-o tavă, se ung cu ulei şi se aşază feliile de lămîie, frunzele de dafin, vinul alb şi puţin ulei.
Se adaugă un pahar cu apă, sare, piper şi se introduce tava în cuptor.
Se ţine circa 25-30 de minute, se scoate şi se ţine la cald. Broccoli se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare.
Se scurge de apă, se amestecă bine cu ulei, sare, piper şi se serveşte alături de peştele fierbinte.
Se poate servi cu mujdei de usturoi sau sos vinegretă cu mărar.
|