http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 dovlecei, 2 cepe, 2-3 căţei de usturoi, 100 g şuncă afumată, 200 g smântână, 2 ouă, 100 g caşcaval, sare, piper.

Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute. Îi laşi să se scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent sau o cratiţă. Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci, tai mărunt şi şunca, le căleşti împreună şi le adaugi peste dovlecei potrivind de sare şi piper. Baţi ouăle cu smântâna şi caşcavalul ras, torni amestecul peste dovlecei şi şuncă şi dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
E bun şi cald, şi rece.