Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii, 200 g branza de vaca, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 4 fire de menta proaspata, 100 ml ulei de masline, 1 lingurita chimen pisat, 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin), sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se spala dovleceii, se taie in doua (pe lung) si se scobesc cu o lingurita. Miezul, cepele si usturoiul (curatate) se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune la-ncins jumatate din cantitatea de ulei si se calesc la foc mic, circa 5 minute, ceapa, usturoiul si miezul de dovlecel, amestecand intr-una. Se adauga ierburile aromate, sare si piper, si cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de dovlecei.
Se aseaza intr-o tava, se toarna peste ele un pahar cu apa si putin ulei, se baga la cuptor si se lasa 20 de minute.
Intre timp, se spala frunzele de menta, se taie marunt si se amesteca cu branza de vaci, chimenul pisat, restul de ulei, sare si piper.
Se scot dovleceii din cuptor, se lasa sa se raceasca 5 minute, se garnisesc cu amestecul de branza si menta si se servesc imediat, calduti.
|