http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Drob cu ou

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g măruntaie de miel şi porc (ficat, splină, plămîn), pătrunjel, ceapă, ceapă verde, piper, sare, 4-5 ouă, 3 ouă fierte, prapur sau foaie de plăcintă, pesmet alb.

Mod de preparare: Măruntaiele se fierb bine. Apoi se taie în bucăţi mărunte sau, pentru un aspect mai fin, se dau prin maşina de tocat.
Se taie pătrunjelul în bucăţi mici. Se căleşte puţină ceapă, peste care se toarnă măruntaiele, ceapa verde în bucăţi mici, pătrunjelul, piper, 4-5 ouă bătute în prealabil.
Se pune prapurul în apă călduţă pentru a se întinde.
Se unge o tavă de chec fierbinte şi se presară cu pesmet alb. În ea se întinde prapurul şi se pune compoziţia. Din loc în loc, se aşează la mijloc cîte un ou fiert. Marginile prapurului se reunesc deasupra.