http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Drob cu salam

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita, porc), 400 g ficat (vita sau porc), 200 g salam, 3 oua, 2 leg. patrunjel, 2 leg. marar, 1 ceapa mare, 3 linguri pesmet, sare, piper.

Mod de preparare: Toaca marunt patrunjelul si mararul, apoi amesteca-le bine cu carnea tocata si ficatul dat prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Taie salamul in cubulete cu latura de circa 5mm, pune-l in tocatura. Pune si 2 oua, 2 linguri de pesmet, potriveste de sare si piper si omogenizeaza bine compozitia. Pune-o intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Pune tava in cuptorul incins si coace drobul, la foc potrivit circa 60 de minute. Cu 15 minute inainte de a scoate drobul din cuptor, unge-l pe deasupra cu oul ramas, bine batut. Lasa drobul sa se raceasca, apoi taie-l in feliute si serveste-l cu salata verde.