http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Dulceaţă"

Dulceaţă de portocale
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 portocale, 1 kg. de zahar, zeama de la o lamaie.

Mod de preparare: Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua zile in apa rece, si la loc racoros. Se pun apoi la fiert in apa, pana ce pot fi usor strapunse de dintii furculitei. Se dau deoparte si se pun vreo ora in apa rece. Se scot, se scurg de apa, se taie felii potrivit de groase, si apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii. Se pune pe foc moale tingirea de dulceata cu 1 kg. de zahar si 2 pahare de apa. Se tine pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se spumeste la primele clocote, si se lasa da fiarba pana se leaga bine. Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocala, se lasa sa stea asa vreo 10 minute, se pune iarasi pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie. Se spumueste din timp in timp. La ultimele clocote se pune si zeama de la o jumatate de lamaie. Se da la o parte si se toarna in borcane.