Dulceaţă de zmeură
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg zmeură, 1 kg zahăr, sucul şi coaja de la o lămîie, 1 plic Gelfix.
Mod de preparare: Clătiţi boabele de zmeură într-un castron cu apă. Aşezaţi-le pe un şervet de bucătărie să se usuce. Stropiţi-le cu sucul de lămîie, presăraţi-le cu coaja de lămîie şi lăsaţi-le să fiarbă într-o cratiţă de mărime potrivită. Amestecaţi conţinutul plicului de Gelfix cu 2 linguri de zahăr şi presăraţi totul peste fructe. După ce dă în clocot, luaţi oala de pe foc şi adăugaţi şi restul de zahăr. Puneţi din nou oala pe foc la fiert, 1 minut, amestecînd mereu. Umpleţi imediat borcanele spălate şi uscate. Sigilaţi-le. Întoarceţi borcanele cu dulceaţă aromată pentru 5 minute cu capacul în jos şi apoi le puneţi în cămară.
Ies 5 borcane de 230 ml.
|