Dulceaţă din flori de salcîm
Reţetă de post (vegetariană)
Ingrediente: 500 g flori de salcîm, 1 l apă, 800 g zahăr, vanilie, zeamă de la o lămîie.
Mod de preparare: Culegem florile de salcâm cu o zi înainte de a prepara dulceaţa. Le spălăm şi le lăsăm să se scurgă. Pregătim un sirop din apă şi zahăr pe care-l fierbem până când se leagă. Adăugăm florile. Apoi, siropul trebuie să mai clocotească timp de 3 minute. După aceea, luăm vasul de pe foc şi îl acoperim cu un tifon. După 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic şi adăugăm zeama de lămâie. Dulceaţa va mai fierbe până când va avea consistenţa gelatinei. Atunci este bine legată şi se păstrează fără probleme. Caldă, se pune în borcane sterilizate.
|