http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Eclere cu ciocolată şi fistic
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 125 ml apă, 125 ml lapte dulce, 120 g unt, 120 g făină, 4 ouă, 500 ml frişcă, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, 300 g ciocolată neagră, 50 g zahăr pudră, 100 g fistic, un vîrf de linguriţă de sare.

Mod de preparare: Într-o oală antiaderentă, se pun la fiert apa, laptele, sarea şi 100 g unt. Cînd untul s-a topit, se adaugă toată făina şi se amestecă cu o lingură, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se lasă la răcit timp de cinci minute, se adaugă ouăle pe rînd, mixînd bine după fiecare.
Se pune aluatul într-o pungă, se formează bastonaşe pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt şi se introduc în cuptor.
Se coc 15-20 de minute la foc mediu spre iute, se scot şi se lasă să se răcească.
Frişca se mixează pînă cînd nu mai cade de pe braţele mixerului, se adaugă 200 g ciocolată topită şi răcită, 50 g fistic to­cat, zahărul pudră şi zahărul vanilinat.
Se taie eclerele în două, se umplu cu crema de frişcă şi ciocolată, se ung deasupra cu restul de ciocolată topită şi se decorează cu fisticul rămas tăiat în bucăţele.
Ca să lucească mai mult glazura, se poate adăuga puţin unt.