http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Escalop de viţel

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 şniţele, 3-4 linguri untdelemn, o linguriţă cu vîrf de muştar, 100 ml smîntînă, 1/2 linguriţă făină, un vîrf de cuţit de piper, un vîrf de linguriţă de sare.

Mod de preparare: Carnea curăţată de pieliţe, tăiată în felii de 1 cm grosime, se bate puţin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare să se rupă (să nu se strîngă la prăjit). Carnea de viţel este o carne fadă, de aceea aceste şniţele se servesc cu sos condimentat.
Şniţelele piperate puţin se trec bine prin făină şi se prăjesc, păstrîndu-se calde pe un vas cu apă fierbinte, acoperite. Cînd toate sînt prăjite, în grăsimea rămasă se pune imediat puţină apă, ca să nu se ardă.
Se freacă muştarul cu făina, smîntîna şi sarea, amestecîndu-se apoi cu sosul din tigaie şi lăsînd să fiarbă cîteva clocote ca să se lege. Dacă este nevoie, sosul se diluează cu apă.
La servire, sosul se toarnă peste şniţelele aşezate pe platou, alături de piure de cartofi, garnitură de orez sau de soteuri din legume. Şniţelele se pot servi şi cu alte sosuri: sos de roşii în care se adaugă vin şi o foaie de dafin ca să fie mai picant, sos picant, etc.