Escalop de viţel cu parmezan
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 700 g muşchi de viţel, 150 g parmezan, 100 g unt, 2 linguri pesmet, 2 fire rozmarin (sau rozmarin măcinat), 150 ml supă de legume (din cub), 100 ml vin alb, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăţă carnea de tendoane şi de pieliţe, se spală, se lasă să se scurgă şi se şterge cu un şervet de bucătărie. Se taie carnea în felii de 1 cm grosime, care se bat cu ciocanul de şniţele, şi se presară cu sare şi piper. Se trec feliile de viţel prin făină şi se prăjesc în unt până când se rumenesc bine pe toate părţile. Se adaugă vinul, iar după 2 minute, se toarnă supa. Se presară feliile de carne cu pesmetul amestecat cu parmezan. Se pune în sosul din tigaie rozmarinul, se potriveşte gustul de sare şi piper, se acoperă tigaia cu capac şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 30 de minute.
Se servesc feliile de viţel cu sosul din tigaie şi cu o garnitură la alegere.
|