http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Fajitas
Reţetă tradiţională din Mexic

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne de vita mai slaba, fara pielite, taiata felioare foarte subtiri ca sa se patrunda repede, si cam 3-4 cm lungi si 2 cm late, 2 cepe mijlocii taiate in 8 sau 10 sectiuni (asa cum ai taia marul in felii), 1 ardei verde gras mai mare sau 2 mai mici, taiati fidea putin mai groasa, Fajita seasoning 1 pachet , 1 pachet de flour tortillas, putin ulei de masline.

Mod de preparare: Mai intii se infierbanta tigaia, apoi uleiul (1-2 linguri), apoi se adauga carnea si se rumeneste bine pe ambele parti, invirtind tot timpul ca sa nu se arda. Cind este gata, se ia deoparte si se pune pe un platou cald si se pastreaza la caldura pina si vegetalele sunt gata. In aceasi tigaie se mai adauga 1 lingura de ulei daca este necesar, si cind este din nou fierbinte se pune ceapa la calit 1 minut si cind este sticloasa se adauga ardeiul. Se calesc impreuna inca 1-2 minute apoi se adauga din nou carnea in tigaie si peste ele se pune Fajita seasoning. Se invarte bine si destul de repede pentru a nu se inmuia vegetalele.
Se serveste la masa cu flour tortillas. Fiecare isi pune cit doreste intr-o placinta de tortilla, o ruleaza si inghite. De asemenea se poate servi cu guacamole linga ea.