Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g fasole alba, 4 kg oase afumate de porc, 4 cepe, 1 lingurita otet, 1 foaie dafin, sare.
Mod de preparare: Se alege fasolea alba, se spala si se pune la muiat din ajun in apa calduta. Se spala bine oasele de porc si se pun in apa rece, de asemenea din ajun. Se fierbe fasolea 1/2 ora si se arunca prima apa. Se pune din nou la fiert cu apa fierbinte impreuna cu oasele de porc. Se adauga cepele taiate marunt. Din cind in cind se controleaza si se mai adauga putina apa. Cind fasolea este aproape fiarta, se pune foaia de dafin si sare dupa gust. La urma se adauga otetul. Se poate prepara si cu carne de porc proaspata in loc de oase, in care caz se adauga doua linguri cu pasta de rosii, putin cimbru si sare mai multa.
|