http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Fasole verde cu măsline
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg fasole verde, 1 ceapă mare, 4 roşii, 2 ardei graşi, 250 g măsline, 3 linguri cu ulei, pătrunjel verde, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală bine şi se pune în apă fierbinte cu sare, să se opărească.

Ceapa, curăţată, se taie mărunt şi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei, bine încins. Se transferă ceapa călită într-un vas, se adaugă o cană cu apă caldă şi fasolea.

Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă pe foc până ce fasolea este bine fiartă.

Roşiile se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de cotor, li se scot seminţele şi se taie mărunt. Măslinele se dau într-un clocot într-un vas şi, după răcire, se scobesc de sâmburi.

Peste amestecul de fasole fiartă şi ceapă, se adaugă roşiile, ardeii şi măslinele, adăugându-se sare şi piper, după gust.

Se introduce vasul în cuptorul bine încins şi se lasă circa un sfert de oră. Se lasă apoi să se răcească.

Se serveşte rece, presărată cu pătrunjel fin tăiat.