Fasole verde cu mazăre
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 50 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, 2 ardei capia, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 200 ml smântână, 200 g caşcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel.
Mod de preparare: Smântâna se amestecă bine cu caşcavalul ras, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.
Fasolea verde şi broccoli se fierb, se clătesc cu apă rece şi se taie în bucăţi mai mici. Mazărea se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge de apă şi se pune lângă legumele fierte. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe. Se călesc pînă devin aurii, se pun legumele fierte, boabele de porumb şi se prăjesc 10 min.
Se opreşte focul, se adaugă sare şi piper după gust, apoi puţin pătrunjel tocat. Se pun legumele în farfurii, se toarnă deasupra sosul de smântână cu caşcaval şi se presară pătrunjel tocat.
La mâncarea de legume, se mai poate adăuga praz tăiat rondele sau ciuperci feliate.
|