http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Fasole verde cu pui aromat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Un pui de 900 g, 1 kg fasole verde, 1/2 linguriţă de rozmarin, 1/2 linguriţă de măghiran, 1/2 linguriţă de oregano, 1/2 linguriţă de busuioc, 1/4 l de bulion, o linguriţă de pastă de ardei picantă, o lingură de smântână, o lingură de făină, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul, tranşat, se pune într-o cratiţă şi se unge cu condimentele: oregano, măghiran, busuioc, rozmarin, pastă de ardei, sare, piper. Apoi se adaugă o lingură de smântână şi o cană cu apă şi se pune la foc. După vreo 10 minute se adaugă bulionul, aşteptăm să dea în clocot şi punem fasolea, pe care în prealabil am ales-o, spălat-o şi rupt-o în bucăţi. Se lasă la foc până ce carnea este aproape fiartă, când pregătim, dintr-o lingură de făină şi apă un sos pe care-l turnăm în cratiţă amestecând. Mai lăsăm să fiarbă până ce carnea este gata şi servim cu smântână pusă în farfurie şi pătrunjel verde tocat.