Fasole verde în aluat cu bere
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde de la congelator, 1 ceapa, 6-7 linguri de faina, 200 ml bere fara alcool, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: Amesteci faina cu berea, pui sare si piper dupa gust si omogenizezi aluatul care trebuie sa fie mai consistent decat cel de clatite. Decongelezi fasolea si o pui la fiert in apa cu sare si o ceapa intreaga curatata. Dupa ce s-a inmuiat, o scurgi si o adaugi in aluatul pregatit. Amesteci, apoi iei fasolea bucata cu bucata si o prajesti in ulei incins. Scoti fasolea cu o paleta si o pui pe servetele sa se mai lase surplusul de ulei. E mult mai buna calda, dar se poate consuma si rece.
Berea actioneaza asemeni bicarbonatului, care umfla aluatul, astfel ca dupa prajire preparatul iese foarte pufos si nu are gust de bere.
Sigur ca daca n-ai bere poti folosi pentru aluat apa minerala sau sifon.
|