Fettucine bolognese
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 linguri ulei, 2 cepe potrivite (tocate marunt), 2 catei de usturoi zdrobiti, 500 g carne de vita tocata, 250 g ciuperci taiate felii, 2 linguri busuioc verde taiat marunt, cca 440 g rosii decojite (din conserva) cu suc cu tot, 1/2 ceasca pulpa de tomate, 1 lingura maghiran verde tocat, 1 l apa, 500 g Fettucine (taietei lati).
Mod de preparare: Se incinge uleiul si se caleste ceapa circa 3 minute la foc mic, amestecand pana ce se-nmoaie. Se adauga usturoiul, se lasa un minut amestecand in continuare, apoi carnea tocata, care se prajeste si ea 5 minute pana ce se evapora tot lichidul. (In timp ce se prajeste, se sfarma cu o furculita cocoloasele mai mari.)
Se adauga ciupercile, busuiocul, rosiile zdrobite impreuna cu sucul, pulpa de tomate, maghiranul si apa. Cand dau in clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, fara capac, aproximativ o ora si jumatate, pana ce se-ngroasa sosul.
Se fierb taieteii „al dente” in apa cu sare, se scurg si se servesc cu sosul de rosii si carne.
|