Ficăţei de pasăre cu legume
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg de ficatei de pasare, 2 rosii din conserva, 2 cepe, 1 ardei gras, 1 capatana usturoi, 1 leg. marar, sare, piper, 1 lingura untedelemn, 1 pahar vin alb.
Mod de preparare: Dupa ce s-a spalat bine ficatul se lasa la scurs. Separat, se calesc in untedelemn ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul gras si cu usturoiul. Se pune ficatul cu toate legumele calite in tava, se sareaza si pipereaza dupa gust, se toarna paharul de vin, care poate fi inlocuit cu apa, se pun deasupra citeva cubulete de margarina sau unt si se da la cuptor ptr. max.30 min. Cind este gata, se presara cu marar tocat.
Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau taranesti si cu muraturi. Este foarte buna si cu salata de varza proaspata.
|