Ficăţei prăjiţi cu legume
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 ml lapte dulce, 500 g ficatei de pui, 4 morcovi, 6 ardei capia, 4 castraveti, un fir de praz, sare, piper, ulei de masline, otet de mere, boia iute.
Mod de preparare: Ficateii de pui se introduc in lapte si se lasa sa stea 20 de minute. Se scurg apoi si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Cand sunt gata, se presara sare si piper, se scot din tigaie si se pun intr-un castron.
Morcovii se curata de coaja, se taie in bastonase si se pun la fiert in apa fierbinte in care s-a adaugat putina sare. Cand sunt gata, se scot din apa si se calesc zece minute in ulei incins. Castravetii se curata de coaja, se taie in bastonase si se presara sare, iar ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii.
Prazul se spala, se taie in bucati, apoi in bastonase. Se face o vinegreta din uleiul de masline, sarea, piperul si otetul de mere. Se toarna deasupra legumelor si se serveste alaturi de ficatei.
Ficateii se pot condimenta si cu boia iute.
|