http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Fileuri de anşoa cu lămâie
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 fileuri de anşoa marinate, 2-3 ardei copţi, 50 g unt, pătrunjel verde, 2 lămîi, maioneză, sare, 1 linguriţă zahăr.

Mod de preparare: Se iau fileurile de anşoa marinate, se taie şi se aşează într-un bol. Se taie ardeii copţi şi se adaugă peste peşte. Separat, se prepară un sos dintr-o lămîie tăiată felii şi călită în unt, zeama de la cealaltă lămîie, o linguriţă cu zahăr şi un praf de sare. Sosul se răstoarnă peste fileurile de anşoa amestecate cu ardeii copţi.
Se servesc cu maioneză şi cu pătrunjel verde tocat.