Fileuri de peşte cu sos de mere
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase), 5 foi de dafin, 2 lingurite boabe de coriandru, 3 linguri de untdelemn, 2 linguri suc de lamaie, 2 oua, sare, 60 g praf de copt.
Sosul de mere: un mar mare si bine copt, 1/2 legatura de menta proaspata sau un plic de ceai de menta, 2 lingurite de miere lichida, o lingurita de piper pisat, o salata verde mica, untdelemn pentru prajit.
Mod de preparare: Se spala fileurile de peste, se usuca, se taie in bucatele (cat sa intre usor in gura). Se sfarama frunzele de dafin. Se piseaza (mare) boabele de coriandru. Dafinul, coriandrul, untdelemnul si sucul de lamaie se amesteca si se toarna peste peste. Se baga in frigider si se lasa 3 ore la marinat. Se amesteca separat ouale, sarea, 2 linguri de apa si praful de copt.
Sosul de mar - Se curata marul si se da pe razatoarea mare. Se toaca menta marunt sau se faramiteaza (daca e uscata) bine de tot, se amesteca cu mierea, piperul si marul ras.
Se scoate pestele de la frigider si se zvanta bine, apoi se da bucata de bucata prin ou. Se prajeste in uleiul incins vreme de 5 minute. Se scoate pe o hartie absorbanta.
Se spala salata, se zvanta si se taie ca taieteii. Se pune pe farfurie un strat, deasupra se asterne jumatate din sosul de mere, se pune pestele si deasupra sosul ramas. (Marul poate sa fie inlocuit cu mango.)
|