http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Fileuri de peşte în haină de cartofi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g cartofi rosii (nesfaramiciosi), 1 lingura amidon alimentar, 600 g fileuri de peste alb (cod, salau, merlucius), sare, piper, 3 galbenusuri de ou, 1 lingura patrunjel tocat, 4 linguri untdelemn.

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se dau pe razatoarea mare. Se storc usor si se amesteca cu amidon.
Se spala fileurile de peste, se zvanta si se condimenteaza. Se amesteca galbenusurile cu patrunjelul tocat. Se da pestele mai intai prin ou, apoi se inveleste cu cartofii rasi. Se prajeste 7 minute pe fiecare parte, in uleiul foarte bine incins.
Se serveste cu o salata de castraveti si rosii.