Flanuri de dovlecei
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 dovlecei, 2 linguri de untdelemn de masline, 4 oua, 250 ml smantana, 1 lingura de piper verde, 50 g cascaval ras, cimbru, sare, piper negru, o bucatica de unt.
Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic.
Bateti ouale cu smantana, piperul verde, cascavalul ras, cimbrul tocat, sarea, piperul negru.
Ungeti cu unt sase castronele (boluri) egale, tapetati-le cu feliile de dovlecei, iar in mijloc puneti preparatul din oua. Bgati-le la cuptor, pe baie de aburi, vreme de 25 de minute.
Serviti flanurile caldute, insotite de o salata de rosii, asezonate cu 2-3 picaturi de Tabasco (sos iute).
|