Frigărui din carne de berbec
Ingrediente: 500 g carne de berbec, 2 buc. ceapa alba, 100 g ceapa verde, 200 g rosii, 1/2 lamîie, o lingura otet, o lingura unt.
Mod de preparare: Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocata marunt, otet sau o lingurita zeama de lamiie si se amesteca. Castronul se acopera cu un capac si se tine 2-3 ore la loc rece pentru ca sa se marineze carnea. Inainte de a le pune la fript, bucatile de carne astfel preparate se infig intr-o frigare de metal, alternind cu ceapa taiata felii. Carnea trebuie sa se friga la gratar (pe jaratec viu fara flacara) cam 15-20 minute, rasucind mereu frigarea pentru ca sa se prajeasca uniform. Daca lipseste gratarul, frigaruile se pot praji in mod obisnuit in tigaie. Frigaruile gata prajite se scot de pe frigare se pun pe platou se toarna deasupra unt si se garnisesc cu ceapa verde, rosii taiate felii si bucati de lamiie. In acelasi mod se pot prepara frigarui din carne de porc.
Ca garnitura se mai poate servi orez fiert.
|