http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură de curcan şi porc la tavă

Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne de porc, 2 pulpe de curcan, 3 cartofi, 2 morcovi, 2 cepe, câţiva căţei de usturoi, cimbru, busuioc

Mod de preparare: Carnea tăiată felii groase de trei centimetri şi pulpele de curcan, împănate cu usturoi, se pun într-o tavă în care s-a turnat un sfert de pahar de ulei. Cartofii, morcovii şi cepele se taie rondele şi se pun pe lângă şi peste carne. Deasupra se presară cimbru, busuioc, piper şi delicat, după preferinţe. Tava acoperită cu foiţă de staniol se bagă la cuptor la flacără mică şi se ţine două ore. Friptura se serveşte cu garnitură de orez cu ciuperci şi legume.