http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Friptură de miel glasată

Ingrediente: 1,5 kg. carne macra de miel, 4 linguri unt netopit, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 200 gr. costita afumata, cimbru, 1 pahar de vin, 1 pahar de supa, 1 buc. telina mica.

Mod de preparare: Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza bucata de carne astfel pregatita, se leaga strins cu ata din bumbac alb si inainte de a se pune friptura in tava cuptorului, se pudreaza carnea cu boia, cimbru si se unge cu grasime. In tava se adauga supa de carne, sare si citeva boabe de piper. Se acopera tava si se da focul potrivit de iute. Cind friptura s-a rumenit, se intoarce pe toate fetele, apoi, odata racita, se dezleaga ata si se taie in felii groase. Se serveste cu garnitura de legume.