Friptură de peşte
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg peşte (crap, pălămidă, somn, etc.), 100 ml untdelemn, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină, ceapă), sare, piper.
Mod de preparare: Peştele curăţat de solzi, intestine, bronhii, se aşează într-o cratiţă sau tavă, întreg sau tăiat în bucăţi (pe grosime), pe un soclu de zarzavat, se presară un vârf de cuţit cu piper şi se unge bine cu untdelemnul. În tavă se pun 4-5 linguri cu apă şi 1/2 linguriţă cu sare. Tava se introduce în cuptor, la foc mijlociu, unde se lasă 30-40 minute, stropindu-se peştele din când în când cu sosul din tavă, cu care se va săra; peştele se întoarce ca să se rumenească uniform şi se completează lichidul când scade. Se serveşte cu garnitură de orez, cu cartofi, salate, etc.
|