Friptură de porc cu legume
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc cu grăsime, 200 g orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 250 g mazăre, 250 g fasole verde, 4 roşii, 150 g boabe de porumb, 4 căţei de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se taie în felii, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă o cană de apă, usturoiul tăiat în felii şi puţin ulei.
Se introduce în cuptor şi se lasă pînă cînd carnea capătă o culoare maronie, se scoate şi se ţine la cald.
Ceapa şi ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tăiate şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă orezul, două căni de apă, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici şi mazărea. Se toarnă apă de cîte ori este nevoie ca să fiarbă orezul şi legumele. Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă roşiile date pe răzătoare şi boabele de porumb.
Se servesc fierbinţi, presărate cu verdeaţă tocată.
|