Friptură de porc cu verdeţuri
Timp de preparare: 3 h 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1,2 kg pulpă de porc, 1 lingură muştar, 1 lingură miere, 375 ml vin roşu, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 căţei de usturoi, 1 ceapă, sare, piper, 250 g ciuperci , 250 g arpagic, 1 legătură pătrunjel, 1 crenguţă cimbru, 1 crenguţă busuioc, 60 g unt, 125 g smântână groasă.
Mod de preparare: Se prepară o marinată din muştar, miere, 125 ml vin roşu, zeamă de lămâie, usturoi pisat, ceapa rasă, sare şi piper. Carnea se ţine 2 ore în marinată, întorcând-o des. Se curăţă ciupercile şi se feliază dacă sunt prea mari. Se scoate carnea din marinată, se zvântă şi se frige în untul încins. Se adaugă ciupercile şi arpagicul curăţat şi se presară carnea cu jumătate din verdeţurile tocate. Se toarnă marinata şi restul de vin roşu, se acoperă şi se introduce în cuptorul încins pentru cca 90 de minute. Cu 25 de minute înainte de a fi gata, se ia capacul şi se presară restul de verdeţuri. Se scoate carnea din cuptor, iar sosul se mai dă un clocot şi se adaugă smântâna. Se taie friptura felii şi se serveşte cu sosul alături.
|