Friptură de porc în foi de varză
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 varza, 1,2 kg carne de porc fara os (spata) legata cu sfoara de bucatarie, 12 felii subtiri de slanina (bacon), 6 catei de usturoi, 30 g unt, 1 lingura Vegeta, sare, piper.
Mod de preparare: Dizolvati Vegeta intr-o cratita cu apa clocotita si fierbeti in ea carnea circa 40 de minute, la foc foarte mic. Lasati-o sa se raceasca in apa de fiert, scurgeti-o si puneti-o deoparte. Intre timp, curatati si spalati varza, desfaceti foile si indepartati tijele si nervurile groase si inmuiati-le 10 minute in apa sarata, clocotita. Sarati si piperati carnea, inveliti-o mai intai in felii de slanina si pe urma in foile de varza oparite si fixati invelisul cu sfoara de bucatarie. Incingeti untul intr-o cratita mai mare, puneti apoi carnea si adaugati 100 ml de apa in care au fiert si cateii de usturoi cu coaja cu tot. Acoperiti-o cu un capac si lasati-o sa fiarba incet aproximativ 40 de minute.
Indepartati sfoara, taiati friptura felii, puneti de jur imprejur cateii de usturoi si serviti-o fierbinte, stropita cu sos.
|