Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale
Ingrediente: 800 g morcovi, 20 g unt sau margarina, sare, piper, 1 portocala (250 g), 1 lingura de miere, cateva frunzulite de busuioc, sare, piper, 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare), 3 linguri ulei.
Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se dunstuiasca - cu capac - circa 5 minute, adaugand, eventual, putina apa. - Se stoarce portocala, se toarna zeama impreuna cu mierea peste morcovi si se lasa sa mai fiarba incet - fara capac - aproximativ 5 minute. - Se spala busuiocul, se scutura bine si se taie marunt. Bucatile de carne spalate si zvantate se presara cu piper, dupa care se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, in uleiul incins. - Morcovii se amesteca cu busuiocul tocat, se gusta de sare si piper si se servesc impreuna cu carnea prajita. Ca garnitura: taietei sau cartofi.
|